Linn Forums

Current time: 2018-08-16, 18:25 Hello There, Guest! (LoginRegister)

Linn Forums / Linn Music Systems & Hi-fi Separates / Troubleshooting v / kazoo server mem usage

Post Reply 
kazoo server mem usage
2017-12-21, 16:44 (This post was last modified: 2017-12-21 16:46 by dol.)
Post: #1
kazoo server mem usage
Dear Linn,
here is a small question regarding kazoo mem usage.
For my music library Logitech Media Server uses 49MB Ram and Kazoo 530MB.
Is there a memory leak in Kazoo?
Why don't you base Kazoo on LMS and solve both the efficient server and control point question?
   

KDSM/2+K320A+K345A, KDSM/R+C3200+Akudorik/p, [LP12, Akito 2/B, Klyde+Lingo 2, Linto (not currently in use)]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-12-28, 14:13
Post: #2
RE: kazoo server mem usage
Have similar sort of problem.

I have a QNAP TS-453A with 4 Gb RAM. Since the latest update on QNAP firmware has been installed (version 4.3.4.0427 Build 20171223) Kazoo Server runs memory usage to its maximum (im my case around 3 Gb) causing the NAS to become unresponsive. If I stop Kazoo server memory usage is around 29%. With Kazoo server activated RAM usage goes up to 92 % (Kazoo server is then using between 2 and 3 Gb). The interace to Kazoo server is not possible to access under this conditions. I have reinstalled the latest version of Kazoo server forQNAP X86 64-bit (4.7.1295) with the same result.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-12-28, 19:17 (This post was last modified: 2017-12-28 19:18 by mickc.)
Post: #3
RE: kazoo server mem usage
I get the same with Kazoo Server on our second system which uses an HS-251+. In the end I gave up and installed Asset instead, which I got at a discount as I’d already purchased the WHS 2011 version some years previously to use on the main system.

Mick

Klimax LP12 * KDS/3 * Solos/1/D * Akubarik/P
MDSM/3 * Majik 109
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-12-29, 07:48
Post: #4
RE: kazoo server mem usage
(2017-12-28 19:17)mickc Wrote:  I get the same with Kazoo Server on our second system which uses an HS-251+. In the end I gave up and installed Asset instead, which I got at a discount as I’d already purchased the WHS 2011 version some years previously to use on the main system.

Mick

Me too. I have both Asset and MinimServer running on my HS-251+. Combined, they use less than KazooServer on its own. It's a shame really, I did like the way it listed artists in a separate pane, but it's not worth the amount of memory is uses Sad

♫ ♫ Akurate EDSM | AEBox10 [on Custom Design iRAPs] | M6100+2100 | Majik 140 [on alu stands] | REL T5
♫ ♫ Rega RP1, [QNAP HS-251+, Jitterbug, MinimServer, Asset], Kazoo

AV: Marantz NR1506 | B&W 620(C), M1(S), REL T5 (LFE) | Fronts powered by Linn
Net: NetGear DGN2200 | GS108 | AQ Forest x3

Hello to Jason Isaacs
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-12-29, 10:40
Post: #5
RE: kazoo server mem usage
(2017-12-29 07:48)timster Wrote:  Me too. I have both Asset and MinimServer running on my HS-251+. Combined, they use less than KazooServer on its own. It's a shame really, I did like the way it listed artists in a separate pane, but it's not worth the amount of memory is uses Sad

Yes, I like that with Kazoo, and also the initial display with album covers, but there are several things I don’t like (albums listed in artist order rather than in album order, artist sort tag not being used) that I don’t really miss it in use.

Mick

Klimax LP12 * KDS/3 * Solos/1/D * Akubarik/P
MDSM/3 * Majik 109
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-12-29, 19:08
Post: #6
RE: kazoo server mem usage
I had the same problem some time ago with Kazoo Server hogging my QNAP's memory, so I ditched it - MinimServer is much better anyway. Disappointing Kazoo still seems to be causing similar problems, though, after all this time.

Akurate DSM, Akurate 4200 active, Ninkas (Main System), Sneaky DS, Wharfedale Diamonds (Secondary System), QNAP TS-219PII (MinimServer, Asset), iMac, MacBook Pro, iPad Air, iPhone 6+, Kinsky/Kazoo/Lumin
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)