Linn Forums

Current time: 2018-07-21, 14:10 Hello There, Guest! (LoginRegister)

Linn Forums / Linn Music Systems & Hi-fi Separates / Network Music Players & Music Streamers v / using linn ads with out laptop

Post Reply 
using linn ads with out laptop
2017-08-31, 17:00
Post: #11
RE: using linn ads with out laptop
(2017-08-31 09:47)timster Wrote:  It won't be a backup. The common usage of a 2-bay is called RAID, which basically means it has two drives with the same data, but only as redundancy rather than backup (one fails and the NAS will still work using the other until you replace the failed one). You need an external backup too. I'd recommend WD Red drives (2 or 3 TB) for the NAS drives, and any USB drive for the backup.

If money is tight, a single drive NAS with a separate backup drive is a much better solution than just a twin drive NAS. I have two NASes, both running MinimServer; one is a twin drive RAID array, the other just a single drive. For day-to-day purposes, there is no functional difference between them, apart from the fact that the newer single-drive device has much better management software.

(2017-08-31 09:47)timster Wrote:  Depending on whether you want QNAP or Synology really. Mine is good and not too expensive. QNAP seem more popular though.

My single drive NAS is a QNAP TS-131. It lacks some frills you probably won't need, but, even with its ARM processor, it has more than enough performance for a music server. You should be able to get one for under £220 with a 3TB WD Red drive.

David

Main system: [LP12* > Lejonklou Gaio >][Roksan Kandy Mk III >] KEDSM > Akurate Exaktbox 10/1 > Linn Silvers> A4200 x 2 and A2200 > K600 > Akubariks.
*LP12: 1987 fluted plinth; Cirkus; Lingo 4; Trampolin; Kore; Basik Plus arm; K5 cartridge, Paratrace stylus.

Second system: Kiko.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-07, 12:27
Post: #12
RE: using linn ads with out laptop
Hi all
And thanks for all the info.
Money is not a problem but at the same time I don't want to spend £1000 .
So a 2 bay model with say 2tb on each in raid would do the job
I have a 2 tb wd hard drive for back up.
Can you tell me the best models that you have had and used
Regards stuart
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-07, 16:01 (This post was last modified: 2017-09-07 16:02 by JPO2005.)
Post: #13
RE: using linn ads with out laptop
Take this or better and use 2 Drive, so its possible every time to expand it.
https://www.amazon.de/gp/product/B01MG7A...pldnSite=1

This one has two Networkadapter!

Greetings Jörn (sorry for my awful english)
Hörland - Over 40 years LINN
Open Source Seite: http://www.jpo-aktuell.de/OpenSource.php

New LP12, Radikal, Urika, Kore, Ekos SE, Kristal / QNAP 569 Pro / RME UCX
Akurate Exakt DSM2 / Kinsky (Minim) - Sneaky
Akubarik with Amp Stands / Silvercable - Unik / K200
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-07, 18:30
Post: #14
RE: using linn ads with out laptop
(2017-09-07 16:01)JPO2005 Wrote:  Take this or better and use 2 Drive, so its possible every time to expand it.
https://www.amazon.de/gp/product/B01MG7A...pldnSite=1

This one has two Networkadapter!
And why would it be important to have 2 ethernet interfaces?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-07, 18:36
Post: #15
RE: using linn ads with out laptop
(2017-09-07 18:30)Tin Wrote:  
(2017-09-07 16:01)JPO2005 Wrote:  Take this or better and use 2 Drive, so its possible every time to expand it.
https://www.amazon.de/gp/product/B01MG7A...pldnSite=1

This one has two Networkadapter!
And why would it be important to have 2 ethernet interfaces?

For the same reason it's important to have three subwoofers Big Grin

ADs/2 -> Klimax Exaktbox/1 -> Silvers -> 2xKCT/D -> K200 -> Ninka
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-08, 12:08
Post: #16
RE: using linn ads with out laptop
(2017-09-07 18:36)phino Wrote:  
(2017-09-07 18:30)Tin Wrote:  
(2017-09-07 16:01)JPO2005 Wrote:  Take this or better and use 2 Drive, so its possible every time to expand it.
https://www.amazon.de/gp/product/B01MG7A...pldnSite=1

This one has two Networkadapter!
And why would it be important to have 2 ethernet interfaces?

For the same reason it's important to have three subwoofers Big Grin
It gives better defined bass? Tongue
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)