Linn Forums

Current time: 2017-12-16, 06:16 Hello There, Guest! (LoginRegister)

Linn Forums / Linn Music Systems & Hi-fi Separates / Network Music Players & Music Streamers v / Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue

Post Reply 
Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
2017-09-25, 02:08 (This post was last modified: 2017-09-25 05:11 by audioholic.)
Post: #1
Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
Since upgrading to the newest version of Kazoo, I am no longer able to select the particular server I prefer to use under "settings". The newest version selects all of the available servers by default. Attempting to uncheck selected servers has no effect at all. While I am able to select under the input source selection for the particular DS unit I am listening to via "My Music [Linn Kazoo Server* vs. Linn Kazoo Server**], Tidal, Tunein Radio etc..., the problem, for me, is that the names for my particular system Kazoo servers are only clearly distinguishable via the Settings --> Media Servers option. With the input source selection method, the individual music library [server] name is truncated at 19-20 characters. Insufficient to distinguish my server names which, to my knowledge and after multiple attempts, appear to be immutable. I am running current version of OSX 10.12.6. I am not experiencing this issue with the desktop and MacBook Pro laptops I have not yet"upgraded" to latest Kazoo release. I have restarted Kazoo and rebooted the affected machines without any resolution. Have any other users noticed similar? Sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-25, 07:16
Post: #2
RE: Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
Apart from the kazoo problems, you can change the server name. In Kazoo Server Configuration, Settings (cog wheel top right) there is a Name field.

Akurate EDSM | Majik ExaktBox-I [on Custom Design iRAPs] | Majik 140, REL T5
Rega RP1, [QNAP HS-251+, Jitterbug, MinimServer, Asset], Kazoo [Linx1010]

AV: Marantz NR1506 | B&W 620(C), M1(S), REL T5 (LFE) | Fronts powered by Linn
Net: NetGear DGN2200 | GS108 | AQ Forest x3

Hello to Jason Isaacs
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-25, 09:00
Post: #3
RE: Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
I have the update but, on Mac, I keep getting the prompt telling me that a Kazoo update is available when in fact I have the latest version.

Akurate DSM/1, Acoustic Energy AE1 Active.

Synology DS212j NAS.

Denon AH-D7000, Shure SRH-1540, Beyerdynamic DT880, Grado SR80e, Meridian Prime, Meridian Explorer 2, Audioquest Dragonfly Black.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-25, 16:01 (This post was last modified: 2017-09-25 16:01 by audioholic.)
Post: #4
RE: Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
(2017-09-25 07:16)timster Wrote:  Apart from the kazoo problems, you can change the server name. In Kazoo Server Configuration, Settings (cog wheel top right) there is a Name field.

Thanks. I had tried this previously without success. After your suggestion, I tried again and was indeed successful in changing server name.

(2017-09-25 09:00)Paulq Wrote:  I have the update but, on Mac, I keep getting the prompt telling me that a Kazoo update is available when in fact I have the latest version.

I have noticed the same.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-25, 18:37
Post: #5
RE: Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
Looks like Linn needs to fix this one.

Akurate DSM/1, Acoustic Energy AE1 Active.

Synology DS212j NAS.

Denon AH-D7000, Shure SRH-1540, Beyerdynamic DT880, Grado SR80e, Meridian Prime, Meridian Explorer 2, Audioquest Dragonfly Black.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-25, 20:16
Post: #6
RE: Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
MacOS Kazoo 4.112.42 seems to be an overhasty release, since it has introduced more bugs than it has solved.

AEDSM > KEB/1 x 2 > Linn Silvers > A4200/1 x 2 > K200 > MISOs
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
2017-09-26, 08:59
Post: #7
RE: Kazoo for Mac v 4.112.42 Issue
Hello,

Thanks for reporting. We can reproduce this problem here.

We will investigate further and hopefully get a fix as soon as we can.

Apologies for the inconvenience caused.

Many Thanks,

Chris
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)